Kulhossa porkkankeittoa, vierellä sitruunoita ja inkivääriä
© wichmann+bendtsen

Mausteinen porkkanakeitto

Herkullinen keitto tuo väriä ja virtaa päivääsi!

maanantai 30. tammikuuta 2017 teksti Signe Leth

Mausteinen porkkanakeitto

4 annosta

1 tl kookosöljyä

400 g viipaloituja porkkanoita

125 g bataattia kuutioina

1 hienonnettu sipuli

2 hienonnettua valkosipulin

kynttä

1½-2 rkl raastettua inkivääriä

1 rkl raastettua kurkumanjuurta

1 tl juustokuminaa

½ tl jauhettua korianteria

1/3 tl cayennenpippuria

7,5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 purkki kookosmaitoa

1 limetin mehu

suolaa ja pippuria

Pinnalle

2 rkl kookosmaitoa

hiukan luomusitruunan kuorta

2 rkl kurkumapaahdettuja kikherneitä, ohje edellä

Mausteisen porkkanakeiton valmistus

  • Sulata kookosöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. 
  • Kuullota porkkanoita, bataatteja ja sipuleita siinä noin 5 minuuttia. 
  • Lisää valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja mausteet, ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, ja anna keiton kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit ovat kypsiä.
  • Ota kattila pois levyltä ja soseuta keitto. 
  • Nosta kattila takaisin liedelle, lisää kookosmaito ja limettimehu, ja kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi. 
  • Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia. 
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla.
  • Kaada keitto kahteen kulhoon ja koristele kumpikin ruokalusikallisella kookosmaitoa, ripauksella sitruunankuorta ja ruokalusikallisella kurkumapaahdettuja kikherneitä.

Ravintosisältö/annos (lisukkeiden kera)

Energiaa: 311 kcal
Proteiinia: 3,6 g
Rasvaa: 24,8 g
Hiilihydraattia: 21,1 g
Kuitua: 3,3 g

Ehkä sinua kiinnostaa...