Kikhernepata
© wichmann+bendtsen

Mausteinen kikhernepata

Mausteinen kikhernepata lämmittää keskellä kylmintä talvea.

maanantai 5. helmikuuta 2018 teksti Signe Leth

Lämmittävä ­kikhernepata itämaisin maustein

2 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 kourallinen korianteria
1 rkl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1½ tl karria
1 tölkki kookosmaitoa
2½ rkl tomaattipyreetä
1 tl kookospalmusokeria tai tavallista hienoa sokeria
¼ tl cayennenpippuria
1 purkki kypsennettyjä kikherneitä tai 240 g keitettyjä, valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä
1-1½ tl garam masalaa


Lisuke

Vihreää salaattia tai kukka­kaaliriisiä (muruiksi hienonnettua kukkakaalia)

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota padassa oliiviöljyssä pari minuuttia.
  • Silppua korianteri ja hienonna inkivääri. Lisää pataan loput ainekset ­kikherneitä ja garam masalaa lukuun ottamatta.

VINKKI: Saat padasta kevyemmän, kun käytät vähärasvaista kookosmaitoa – vaihtokauppa nipistää annoksesta lähes 200 kcal.

  • Anna kiehua hiljalleen 20–30 min, kunnes seos on täyteläisen paksua. Jos aikaa on vähän, suurusta ruokalusikallisella tattarijauhoa.
  • Lisää lopuksi kikherneet ja mausta garam masalalla ja halutessasi muilla mausteilla. Anna kiehua hiljalleen vielä hetki.
  • Tarjoile mieleisesi lisukkeen, kuten raikkaan salaatin tai kukkakaaliriisin, kanssa.

Ravintosisältö/annos (ilman lisukkeita)

Energiaa 762 kcal
Proteiinia 17,6 g
Rasvaa 52,6 g
Hiilihydraattia 61 g
Kuitua 9,2 g.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on juoksutavoitteesi seuraavan vuoden aikana?


KUNTO PLUS suosittelee