Suosikkiruokia hukkumatta hiilihydraatteihin.

Mausteinen avokadohampurilainen

Parsalla aateloitu lihaisa hampurilainen, jossa on avokadonpuolikkaat sämpylän tilalla.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

(2 hengelle)

250 g paistijauhelihaa (korkeintaan 10 % rasvaa)
1 valkosipulin kynsi puristettuna
½ tl silputtua chilipaprikaa
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
2 avokadoa
½ punasipulia
2 frisee- tai sydänsalaatin lehteä
4 vihreää tankoparsaa
1 kuorittu porkkana


BBQ-kastike (4 annosta)

23 g aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyssä)
2 rkl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tamaria (gluteenitonta soijakastiketta)
2 rkl kevätsipulisilppua
veitsenkärjellinen steviaa
2 tl omenaviinietikkaa
½ valkosipulinkynttä
1 tl sinappia
1 rkl tuoretta persiljasilppua
merisuolaa, mustapippuria myllystä


  • Sekoita jauhelihaan valkosipuli ja chili, ja muotoile kahdeksi pihviksi.

  • Paista paistinpannussa niukassa öljyssä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Soseuta kastikeainekset tehosekoittimessa.
  • Pilko kasvikset. Kuori avokadot.
  • Pane lautaselle puolikas avokadoa (leikkaa pohja tasaiseksi) ja pane pihvi sen päälle.
  • Lisää kastiketta, kasvikset ja toinen avokadonpuolikas.
  • Koristele tuoreilla yrteillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...