Kaalikeitto kattilassa
© Skovdal Nordic

Makuhermoja hellivä kaalikeitto

Mikä sopisi kylmän talvipäivän ruuaksi paremmin kuin lämmin keitto.

maanantai 20. marraskuuta 2017 teksti Heidi Rasmussen

Kaali-kasviskeittoa, pestoa ja parmesaania

2 annosta

100 g hienonnettua ­mustakaalia ja lehtikaalia
75 g hienonnettua purjoa
50 g hienonnettua lehtiselleriä
75 g pilkottuja vihreitä papuja
8 dl kasvislientä
50 g pakaste-edamamepapuja
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl vihreää pestoa
15 g parmesaanilastuja
2 suurta viipaletta täysjyvä-leipää, yhteensä 150 g
Lehtikaali
Lehtikaali

Lehtikaali maistuu mainiosti lisukkeena.

© Skovdal Nordic

Valmistus

  • Puhdista ja pilko kaali, purjo, selleri ja vihreät pavut.
  • Keitä niitä kasvisliemessä noin 5 min, jotta niihin jää vielä vähän purutuntumaa. Lisää edamamepavut, kun keittoaikaa on jäljellä puoli minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kiehuvan kuuma keitto pestolla ja parmesaanilla maustettuna lämpimän leivän kanssa.

Vinkki! 

Poista kaalin uloimmat lehdet, älä käytä niitä ravinnoksi. Käsittelystä ja mullasta peräisin olevat mikrobit ovat pää­osin näissä lehdissä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 353 kcal
Proteiinia 20 g
Rasvaa 9,5 g
Hiilihydraattia 46,2 g
Kuitua 10 g 

Ehkä sinua kiinnostaa...