Lohta ja lisukkeita lautasella
© wichmann+bendtsen

Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta

Kalapäivä on viikon paras päivä! Tässä ateriassa maukas lohi saa seurakseen raikasta yrttikastiketta ja suippokaalia – ja valmista tulee 20 minuutissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Bo Frederiksen

Lohta, suippokaalia ja yrttikastiketta 

2 annosta

kourallinen tilliä
nippu ruohosipulia
kourallinen lehtipersiljaa,
2 dl skyriä tai rahkaa
merisuolaa
pippuria myllystä
1 sitruuna
1 suippokaali
kylmäpuristettua rapsiöljyä
2 annospalaa lohta
4 raidallista tiikeritomaattia, tai cocktailtomaatteja
neitsytoliiviöljyä


Mieto suippokaali sopii hyvin "aloittelijan" kaaliruokiin, mutta se ei ole suinkaan ainoa suippokaalin etu. Lue, miksi suippokaalia kannattaa popsia useamminkin!

Lisukkeeksi

300 g pieniä keitettyjä perunoita 

Valmistus

  • Hienonna tilli, ruohosipuli ja persilja.
  • Sekoita ne skyrin tai rahkan joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Pane suippokaali kulhoon, ­ripottele päälle suolaa ja tilkka rapsiöljyä. Lisää kiehuva vesi ja anna seistä pari minuuttia.
  • Valuta kaali.
  • Paista lohipalat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kaali neljään osaan, sipaise leikkauspinnoille oliiviöljyä ja paista hetki pannulla.
  • Puolita tomaatit ja käytä ne pannulla leikkauspinnat alaspäin.
  • Annostele lohi, kastike ja kaali ja tarjoa lisäkkeenä perunoita. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 583 kcal
Proteiinia 51 g
Rasvaa 21,4 g
Hiiilihydraattia 52,1 g
Kuitua 10,6 g

Ehkä sinua kiinnostaa...