kookoskeitto

Lohi-kookoskeitto

Herkullisen mausteinen keitto lämmittää ja hellii makuhermoja.

tiistai 21. helmikuuta 2017

Lohi-kookoskeitto

2 hengelle

1/4 sipulia

2 valkosipulinkynttä

½ vihreää chiliä

½ sitruunaruohon varsi

½ tl neitsytoliiviöljyä

½ tl kurkumaa

20 g raastettua inkivääriä

1 limetin kuori ja mehu

1½ rkl kalakastiketta

1 tl chilikastiketta

1 rkl sokeria

½ l kasvislientä

1 tlk kookosmaitoa

300 g lohta

125 g herkkusieniä

merisuolaa

mustapippuria myllystä

Koristeeksi

punaista ja vihreää chiliä viipaleina

tuoretta korianteria

Lisäkkeeksi

100 g keitettyä riisiä

Lohi-kookoskeiton valmistus

  • Hienonna sipuli ja valko­sipuli. 
  • Poista siemenet ja silppua chili. 
  • Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja viipaloi varsi ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. 
  • Lisää chili, sitruunaruoho, kurkuma ja inkivääri ja paista vielä 1 minuutti.
  • Pese limetti ja raasta kuoren vihreä osa hienoksi raasteeksi. 
  • Purista mehu. 
  • Lisää kattilaan limetin kuori ja mehu, kalakastike, chilikastike ja sokeri.
  • Kuutioi lohi.
  • Lisää kasvisliemi ja kookos­maito.
  • Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. 
  • Lisää lohikuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia.
  • Puhdista ja lohko herkkusienet. 
  • Lisää lohkot keittoon, kuumenna ja keitä vielä 2 minuuttia. 
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Viimeistele keitto chiliviipaleilla ja korianterisilpulla. 
  • Tarjoa lisäksi keitettyä täysjyväriisiä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 660 kcal
Proteiinia 40,5 g
Rasvaa 29,2 g
Hiilihydraattia 60,4 g
Kuitua 2,6 g

Ehkä sinua kiinnostaa...