Naudanlihaa, vihanneksia ja hedelmiä lautasella

Lihakääryleet vihannesten kera

Valmista herkullinen ja raikas kesäateria hetkessä!

maanantai 29. toukokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Lihakääryleet vihannesten kera

2 hengelle

400 g varhaisperunoita
2 tl rapsiöljyä
merisuolaa
pippuria myllystä
200 g parsakaalia
100 g mansikoita
6 ohutta viipaletta naudan sisäpaistia
à noin 50 g
60 g mozzarellaa
6 salvianlehteä
2 tl neitsytoliiviöljyä
4 tl voita

Lisäksi tarvitset 6 cocktailtikkua.

Valmistus

  • Harjaa perunat puhtaiksi, halkaise ja kuivaa ne. 
  • Pane perunat kulhoon, lisää 2 tl rapsiöljyä, suolaa ja pippuria ja sekoita.
  • Levitä perunat uunivuokaan leivinpaperille ja paahda 200 asteessa 20–30 minuuttia.
  • Paloittele parsakaali kulhoon, lisää tilkka rapsiöljyä ja mausta suolalla. 
  • Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 5 minuuttia.
  • Kaada vesi pois.
  • Huuhdo mansikat ja puolita ne kantoineen.
  • Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. 
  • Jaa mozzarella viipaleille, rullaa ja kiinnitä rullat ja salvianlehdet niiden päälle tikuilla. 
  • Paista oliiviöljyn ja voin sekoituksessa noin 10 minuuttia, aloita kuumalla pannulla ja vähennä sitten lämpöä. 
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa kääryleet perunoiden, parsakaalin ja mansikoiden kanssa.

Vinkki!

Mureutta nuijimalla

Nuiji lihaviipaleet lihanuijalla muovipussissa, niin lihan pinta ei mene rikki. Jos sinulla ei ole nuijaa, käytä nyrkkejäsi, kaulinta tai pulloa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 402 kcal
Proteiinia 27,3 g
Rasvaa 14 g
Hiilihydraattia 45,2 g
Kuitua 6,6 g

Ehkä sinua kiinnostaa...