Kylmä minttu-hernesose

Kylmä pikku keitto kvinoasta, herneistä ja mintusta on jännittävä makupala.

tiistai 8. heinäkuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

8 hengelle

4 rkl mustaa kvinoaa
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 pieni nippu ruohosipulia silputtuna
400 g pieniä (pakaste)herneitä
6 dl kasvislientä
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kurkku
1 pieni kourallinen mintunlehtiä
2 limettiä
Merisuolaa ja mustapippuria
1 pieni chili (voi jättää pois)
Kurkkukiehkuroita (aivan ohuita, pitkiä kurkkusuikaleita)


Valmistus

  • Huuhdo ja keitä kvinoa.
  • Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 5 min. Anna viipaleiden jäähtyä ja hienonna ne.
  • Kiehauta herneet kasvisliemessä. Soseuta herneet, öljy, kurkku ja minttu. Mausta keitto limettimehulla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
  • Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
  • Annostele keitto kvinoan, kinkun, ruohosipulin ja kurkkukiehkuroiden kanssa tarjolle snapsilaseihin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee