Kukkakaalikeittoa

Kukkakaali-yrttikeitto

Samettinen kukkakaalikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.

torstai 7. syyskuuta 2017 teksti Helle Carlsen, Anne Larsen ja Michelle Kristensen

Kukkakaali-yrttikeitto 

2 annosta

400–500 g kukkakaalia
4 tl rapsiöljyä
merisuolaa
2 dl rasvatonta maitoa
pippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku lehtipersiljaa
6 rkl parmesaaniraastetta
2 viipaletta täysjyväleipää, 100 g 

Valmistus

  • Paloittele kukkakaali. Pane palat kattilaan ja lisää 2 rkl öljyä ja vähän suolaa. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että kaali peittyy. Anna kiehua 10 minuuttia ja kaada sitten keitinvesi talteen. Lämmitä maito.
  • Soseuta kukkakkaali, maito, kaalin keitinvettä ja 2 rkl öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Hienonna mausteyrtit, jätä pieni nippu koristeeksi.
  • Levitä parmesaaniraaste kahdeksi suorakaiteeksi leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia kullanruskeiksi lastuiksi. Jäähdytä.
  • Tarjoa parmesaanilastun, leivän ja yrttisilpun kanssa. 

Vinkki! Vastaraastettua parmesaania

Itse raastettu parmesaani maistuu paremmalta. Hyvällä raastimella raastaminen on helppoa. 

Ravintosisältö/annos
Energiaa 508 kcal
Proteiinia 32,3 g
Rasvaa 4,1 g
Hiilihydraattia 45,5 g
Kuitua 9,1 g

Ehkä sinua kiinnostaa...