Kukkakaali-parsakaalisalaatti
© wichmann+bendtsen

Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti

Kuka väitti, että salaatti on tylsää ja liian kevyttä ruokaa? Kokeile kermaista kukkakaali-parsakaalisalaattia, niin et takuulla ole hetken päästä taas nälkäinen. Valmistus vie vain 20 minuuttia.

tiistai 3. lokakuuta 2017 teksti Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti 

2 annosta

50 g pekonia, viipaleina
1/2-1 punasipuli
6 rkl skyriä tai rahkaa
4 tl sitruunamehua
2 puristettua valkosipulinkynttä
2 rkl persiljasilppua
merisuolaa
pippuria myllystä
200 g kukkakaalin kukintoja
200 g parsakaalin kukintoja
6 rkl l kurpitsan- tai ­auringonkukansiemeniä
2 rkl rusinoita

Valmistus

  • Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Paista, kunnes rasva sulaa ja viipaleet ovat kauniin ruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja silppua.
  • Hienonna punasipuli.
  • Sekoita kastike skyristä, sitruunamehusta, valkosipulista ja persiljasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kaalien joukkoon.
  • Paahda siemenet pannulla. Ripottele salaatin päälle pekonia, sipulia, siemeniä ja rusinoita. 

Vinkki! Kypsennä kaali kevyesti.

Kaada kaalin kukintojen päälle kiehuvaa vettä. Huuhtele 2 minuutin kuluttua kylmällä vedellä ja valuta.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 463 kcal
Proteiinia 27,8 g
Rasvaa 25,3 g
Hiilihydraattia 36,2 g
Kuitua 8,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...