Kevyt talvi­salaatti
© wichmann+bendtsen

Kevyt talvi­salaatti

Kaipaako elimistösi keveyttä talven keskellä? Kokeile terveellistä ja maukasta talvisalaattia.

maanantai 5. helmikuuta 2018 teksti Signe Leth

Kevyt talvi­salaatti kaalista ja juureksista

2 annosta

1 keskikokoinen punajuuri
2 porkkanaa
3 suurta lehtikaalin lehteä
1 omena
1/4 kukkakaalin nuput
10 ruusukaalia

Päälle

hieman (lehti)persiljaa

Kastike

1 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
½-1 rkl akaasiahunajaa
merisuolaa
pippuria myllystä

Lisätäyte sekasyöjälle

Kanaa tai lohta

Valmistus

  • Kuori juurekset. Pilko kukkakaali, poista lehtikaalista ruoti, omenasta siemenkota ja ruusukaaleista uloimmat lehdet.
  • Hienonna kasvikset monitoi­mikoneessa muruiksi. Kumoa kulhoon ja ripottele päälle persiljaa.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää salaattiin halutessasi kanaa tai kalaa.

Ravintosisältö/annos (ilman lihaa)

Energiaa 244 kcal
Proteiinia 8 g
Rasvaa 5,8 g
Hiilihydraattia 46,2 g
Kuitua: 12 g 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on juoksutavoitteesi seuraavan vuoden aikana?


KUNTO PLUS suosittelee