Vihreitä soijapapuja eli edamamea ja linssejä

Monipuolinen lounas- tai päivällissalaatti kokeilunhaluiselle.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Edamamesalaatti

2 annosta

2 dl keitettyjä vihreitä linssejä
2 dl edamamepapuja (vihreitä soijapapuja)
200 g mansikoita
6 vihreää parsaa
1 kourallinen pieniä pinaatinlehtiä
6 retiisiä
(½ tuoretta mozzarellaa)

Sinappikastike

1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl sinappia
Ripaus steviaa
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl vettä
Merisuolaa ja pippuria


Valmistus

  • Kiehauta parsoja 1 minuutti.
  • Paloittele mansikat, parsat, retiisit (ja mozzarella). Sekoita salaatti.
  • Vispaa kastikeaineet yhteen ja kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.


Rosmariini-kauralastut

2 annosta

2 annosta
½ dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 tl kuivattua rosmariinia
Merisuolaa ja pippuria


Valmistus

  • Keitä kaurahiutaleita ja maitoa noin 5 minuuttia.
  • Lisää rosmariini, suola ja pippuri puuron joukkoon. Levitä seos leivinpaperille pellille.
  • Paista 175 asteessa rapeaksi - noin 50 minuuttia. Huom! Paistoaikaan vaikuttavat uunin tarkka lämpötila ja levyn paksuus.
  • Jaa levy sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...