Grillivarras ja vihanneksia lautasella
© wichmann+bendtsen

Itämaiset broilerivartaat ja dippikasviksia

Herkullisia grillivartaita kanasta vihannestikkujen ja itämaisen dippikastikkeen kanssa – päivällinen on katettu!

keskiviikko 23. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Itämaiset broilerivartaat ja dippikasviksia

2 annosta

2 puista varrastikkua

Misodippi

4 rkl miso-soijatahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisietikkaa
1 rkl tahinitahnaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl limettimehua
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl akaasiahunajaa


Marinoitu broileri

2 dl teriyakikastiketta
4 rkl riisietikkaa
4 tl seesamiöljyä
2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl akaasiahunajaa
300 g broilerin rintafileitä


Kasvikset

150 g varsiselleriä
150 g porkkanaa
150 g kurkkua
150 g retikkaa
2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Liota varrastikkuja vedessä 10 minuuttia.
  • Sekoita misodipin ainekset. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Pane jääkaappiin odottamaan.
  • Tee marinadi teriyakikastikkeesta, riisietikasta, seesamiöljystä, inkivääristä ja hunajasta.
  • Leikkaa broileri suupaloiksi ja kääntele palat marinadissa.
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Työnnä palat tikkuihin ja kypsennä 6 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä toiset 6 minuuttia.
  • Keitä marinadia kokoon ja voitele sillä kypsät broilerivartaat.
  • Leikkaa varsiselleri ja porkkanat tangoiksi ja tee kurkusta ja retikasta spiraaleja tai ohuita viipaleita. Jaa kasvikset lautasille, nosta broilerivartaat päälle ja koristele seesaminsiemenillä. 

Vinkki: marinointi antaa makua!

Broilerista tulee mureampaa ja maukkaampaa, jos se saa marinoitua 2–8 tuntia ennen kypsentämistä. 

Ravintosisältö/annos (sisältää 2 rkl dippikastiketta)

Energiaa 342 kcal
Proteiinia 35,6 g
Rasvaa 15 g
Hiilihydraattia 20 g
Kuitua 7,5 g

Ehkä sinua kiinnostaa...