Inkiväärilihapyörykät

Inkiväärilihapyörykät ja vihreitä kasviksia maapähkinäkastikkeen kanssa.

maanantai 10. kesäkuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

2 annosta

250 g vähärasvaista jauhelihaa
1 salottisipuli
noin 20 gramman pala inkivääriä
1 kananmuna
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl kevytmaitoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
100 g parsakaalin kukintoja
100 g vihreitä papuja
50 g edamamepapuja (vihreitä soijapapuja)
50 g nippu pinaattia
2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Kastike

1 rkl maapähkinävoita
1 rkl limettimehua
2 rkl soijakastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl agavesiirappia tai akaasiahunajaa


  • Sekoita hienoksi hakattu sipuli ja jauheliha. Lisää muna, jauhot, maito sekä hieman suolaa ja pippuria ja sekoita taikinaksi.
  • Pyörittele pyöryköiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla.
  • Kaada parsakaali, vihreät pavut ja edamamepavut kattilaan.
  • Lisää rypsiöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada päälle kiehuva vesi, kypsennä ja kaada keitinvesi pois.
  • Sekoita kastike ja mausta se hunajalla ja limetillä hapanimeläksi.
  • Tarjoa pyörykät kasvisten ja tuoreen pinaatin sekä kastikkeen kera.

Ehkä sinua kiinnostaa...