Punajuurifalafeleja ja kasviksia kulhossa
© wichmann+bendtsen

Herkulliset punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap ovat täydellinen kasvispäivän ateria, ja maistuvat myös seuraavana päivänä eväinä – jos mitään siis jää jäljelle päivällispöydästä!

tiistai 10. lokakuuta 2017 teksti Signe Leth

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

4 annosta

Falafelit, 20 kpl

200 g kuivattuja kikherneitä
200 g punajuuria
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
5 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
1 nippu lehtipersiljaa
1½ tl juustokuminaa
1½ tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl tattarijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta


Avokadokastike

1 avokado
1 dl maustamatonta skyriä
1 pieni valkosipulin kynsi
merisuolaa
mustapippuria myllystä


Lisäksi

4 suippokaalin lehteä
2 kourallista salaattisekoitusta
2 porkkanaa suikaloituna
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Punajuurifalafelien ja suippokaaliwrapin valmistus

  • Liota kikherneitä 10-12 tuntia (säilykekikherneet eivät sovi tähän).
  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi ja pehmeäksi – noin 45 minuuttia.
  • Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivin­jauhe yhteen. Yhdistä muut aineet ja punajuuret. Lisää lopuksi jauhoseos.
  • Pyörittele 20 falafelia. Paista niitä 20-25 min 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
  • Valmista avokadokastike.
  • Asettele neljälle kaalinlehdelle falafelit, salaattiseos, porkkanasuikaleet, persilja ja seesaminsiemenet. Lisää joka annokseen 1 rkl avokadokastiketta.

Punajuuri on treenaajan ykkösjuures!

Punajuuri
Ei enää punaisia käsiä

Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria, ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.

© wichmann+bendtsen

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 465 kcal
Proteiinia: 21,8 g
Rasvaa: 14,9 g
Hiilihydraattia: 67,4 g
Kuitua: 13 g

Ehkä sinua kiinnostaa...