Sisilialainen härkäpata

Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

(4 tunnin haudutus)

2 annosta
300 g naudan etuselkää/lapaa
suolaa ja mustapippuria
1 viipale (10 g) pancettaa (italialaista pekonia)
2 tl oliiviöljyä
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4 lehtisellerin vartta
1 nippu persiljaa
3 tuoretta rosmariininoksaa
2 laakerinlehteä
2 peperoncinoa (pientä italialaista kuivattua chiliä)
½ dl punaviiniä
2½ dl tomaattikastiketta
30 g pieniä mustia oliiveja
20 g paahdettuja pinjansiemeniä
luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

  • Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se.
  • Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta.
  • Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi.
  • Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta.
  • Lisää hieman vettä ja sekoita.
  • Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä.
  • Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta.
  • Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen