Grillikyljys ja vihanneksia lautasella
© wichmann+bendtsen

Grillikyljykset ja rapeat porkkanat

Etteikö arkena muka ehtisi syödä hyvin? Maukas ateria grillikyljyksistä ja porkkanasta valmistuu 20 minuutissa.

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Grillikyljykset ja rapeat porkkanat

2 annosta

400 porkkanoita, eri värisiä
2 tl rapsiöljyä
merisuolaa
2 porsaankyljystä, à noin 150 g
barbecuekastiketta, tee kastike itse tai käytä valmiskastiketta
2 tl neitsytoliiviöljyä
4 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
kirveliä


Lisäksi

2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Pese, kuori ja suikaloi porkkanat, pane ne kattilaan, kaada päälle tilkka rapsiöljyä ja lisää suolaa. Sekoita. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kiehauta ja kaada vesi pois. Valuta siivilässä.
  • Sivele kyljyksille barbecuekastiketta ja grillaa ne kypsiksi.
  • Paista porkkanasuikaleita pannulla oliiviöljyssä niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää agavesiirappi ja sekoita, kunnes kaikki suikaleet ovat saaneet glaseerauksen pintaansa.
  • Annostele kyljykset ja porkkanat lautasille. Ripottele päälle kirveliä. Tarjoa lisäksi viipale täysjyväleipää. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 582 kcal
Proteiinia 34,6 g
Rasvaa 22,7 g
Hiilihydraattia 63,7 g
Kuitua 7,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...