Fish and chips

Kalaa ja ranskalaisia, nam! Mutta eikö se ole lihottava annos?

lauantai 2. tammikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

2 annosta

150 g perunoita
150 g mukulaselleriä
150 g porkkanoita
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
½ dl hienonnettua persiljaa

250 g (4 kpl) kalafileitä
2 rkl karkeita ruisjauhoja
2 tl seesaminsiemeniä
2 tl voita

1½ rkl vihannespikkelssiä
1 tl majoneesia
1 rkl jogurttia
5 kaprista

½ sitruunaa
300 g parsakaalia


Valmistus

Kuori perunat, mukulaselleri ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Kääntele juurekset öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juureksia 200-asteisessa uunissa 30 min. Sekoita hienonnettu persilja kypsien juuresten joukkoon.

Leivitä kalafileet ruisjauho-seesaminsiemenseoksessa. Kuumenna voi pannussa ja paista kalafileet ruskeiksi.

Kastike

Sekoita keskenään vihannespikkelssi, majoneesi, jogurtti ja kaprikset.

Tarjoa lisukkeenä sitruunalohkoja ja höyrytettyä parsakaalia.

Ehkä sinua kiinnostaa...