Bataattipyreetä, lihaa ja vihanneksia lautasella

Broileripataa ja bataattipyrettä

Miten olisi supermaukas ja terveellinen päivällisateria, joka valmistuu puolessa tunnissa?

tiistai 21. helmikuuta 2017

Broileripataa ja bataattipyrettä 

2 hengelle

50 g pekonia

½ sipulia 

2 pientä porkkanaa

150 g herkkusieniä

2 tl neitsytoliiviöljyä

2 broilerin rintafilettä (300 g)

2 dl kasvislientä

4 dl punaviiniä

merisuolaa

mustapippuria myllystä

timjamia

1 dl hillosipuleita 

Bataattipyre

2 bataattia 

2 tl neitsytoliiviöljyä

Broileripadan ja bataattipyreen valmistus

  • Kuutioi pekoni ja paista kullanruskeaksi. 
  • Nosta odottamaan.
  • Kuutioi sipuli ja porkkanat ja lohko herkkusienet. 
  • Kuullota sipuli pekonin rasvassa tai oliiviöljyssä. 
  • Lisää porkkanakuutiot.
  • Leikkaa broileri suupaloiksi ja lisää pataan. 
  • Lisää kasvisliemi, punaviini, pekoni, suolaa, pippuria ja muutama timjaminoksa.
  • Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Lisää herkkusienet ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.
  • Lisää hillosipulit noin 5 minuuttia ennen kuin pata on valmista. 
  • Poista timjaminoksat ennen tarjoilua.
  • Kuori, kuutioi ja kypsennä bataatit. 
  • Soseuta kuutiot ja lisää tilkka oliiviöljyä. 
  • Tarkasta suola ja pippuri. 
  • Tee pyreestä pedit lautasille ja annostele broileri­pataa päälle.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 600 kcal
Proteiinia 35,8 g
Rasvaa 26,7 g
Hiilihydraattia 42,1 g
Kuitua 7,8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...