Broileria ja bataattisosetta

Haluatko lisätä proteiinin saantiasi makuelämyksistä tinkimättä? Kokeile tätä superhyvää ja superterveellistä ateriaa, joka valmistuu käden käänteessä!

tiistai 10. tammikuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Martin Kreutzer

Broileria ja bataattisosetta

1 annos

1 broilerin rintafilee*

150 g bataattikuutioita 

sitruunamehua

1 rkl rypsiöljyä

timjamia

100 g parsakaalia

*Perusohje: broilerin rintafileen kypsennys

  • Hiero rintafilee ekstra-neitsytoliiviöljyllä. 
  • Paista filee ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  • Grillissä: Grillaa n. 10 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Pannulla: Paista pannulla n. 10 minuuttia (kunnes lihaneste on kirkasta) molemmilta puolilta, ensin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä, sitten loppu aika keskilämmöllä.

Broilerinfileen ja bataattisoseen valmistus

  • Grillaa tai paista 1 rintafilee. 

  • Kypsennä 150 g bataattikuutioita lihaliemessä. 

  • Valuta ja soseuta kuutiot, lisää sitruunamehua, 1 rkl rypsiöljyä ja tilkka keitinlientä. 

  • Tarjoile timjamin ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Näin proteiini tukee painonhallintaa.

Ravintosisältö 
energiaa: 438 kcal
proteiinia: 33,1 g
rasvaa: 21,1 g
hiilihydraatteja: 33,4 g
kuitua: 7,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...