Broileria ja avokadoa lautasella
© wichmman+bendtsen

Broileri-avokadoleipä

Broilerinrinta sisältää runsaasti kylläisyyttä lisäävää proteiinia, mutta on samalla varsin kevyttä syötävää. Kokeile terveellistä ja herkullista voileipää!

tiistai 10. tammikuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Martin Kreutzer

Broileri-avokadoleipä

1 annos

1 broilerin rintafilee*

ruisleipäpala 

majoneesia

roomansalaattia

avokado 

sitruuna 

purjo

*Perusohje: broilerin rintafileen kypsennys

  • Hiero rintafilee ekstra-neitsytoliiviöljyllä.
  • Paista filee ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  • Grillissä: Grillaa n. 10 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Pannulla: Paista pannulla n. 10 minuuttia (kunnes lihaneste on kirkasta) molemmilta puolilta, ensin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä, sitten loppu aika keskilämmöllä.

Broileri-avokadoleivän valmistus

  • Grillaa tai paista 1 rintafilee ja leikkaa se viipaleiksi. 
  • Voitele ruisleipäpala majoneesilla, aseta päälle roomansalaattia, puolikas sitruunalla maustettu, viipaloitu avokado ja lopuksi broileriviipaleet. 
  • Koristele purjolla.

Monipuolinen avokado sopii moniin ruokiin - lue parhaat vinkit avokadon käyttöön!

Ravintosisältö 
energiaa: 467 kcal
proteiinia: 30,1 g
rasvaa: 26,1 g
hiilihydraattia: 32,3 g
kuitua: 7,5 g

Ehkä sinua kiinnostaa...