Bolognesekastiketta ja vihreitä kasviksia
© wichmann+bendtsen

Bolognesekastiketta, pinaattia, parsakaalia ja herneitä

Spagetti bolognese on monen kestosuosikki. Tässä versiossa bolognesekastike saa kaverikseen rouskuvia kasviksia – superterveellistä ja superhyvää!

torstai 5. lokakuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Helle Carlsen

Bolognesekastike

2 annosta

1 sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
2 tl neitsytoliiviöljyä
250 g naudan kevytjauhelihaa
merisuolaa
pippuria myllystä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä tai kasvislientä
200 g parsakaalia
kylmäpuristettua rapsiöljyä
150 g pakasteherneitä
50 g pinaattia
2 rkl parmesaaniraastetta
2 lehtipersiljan oksaa

Valmistus

  • Paloittele sipuli, porkkanat ja lehtiselleri ja kuullota pehmeäksi ja läpikuultavaksi oliiviöljyssä.
  • Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja tarkista maku.
  • Pane parsakaalin kukinnot kattilaan. Ripottele päälle suolaa ja rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä 2 minuuttia. Lisää herneet 1 minuutin päästä.
  • Huuhtele pinaatti ja jaa lautasille yhdessä parsakaalin ja herneiden kanssa. Annostele bolognese viereen. Koristele parmesaaniraasteella ja karkealla persiljasilpulla. 

Valmis porkkanaraaste?

Bolognesekastikkeeseen käy kaupan valmis porkkanaraaste, niin ei tarvitse kuoria ja paloitella porkkanoita. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 543 kcal
Proteiinia 47,6 g
Rasvaa 20,6 g
Hiilihydraattia 41,2 g
Kuitua 14,3 g

Ehkä sinua kiinnostaa...