© wichmann+bendtsen

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

Tekisikö mieli kokata jotain vähän parempaa, mutta arki-iltana ei ehdi saati jaksa viettää tuntikausia lieden ääressä? Tämä kielenvievä ateria nostaa tunnelman arjen yläpuolelle ja valmistuu puolessa tunnissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Bo Frederiksen

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä 

2 annosta

1 ankanrinta
merisuolaa
150 g rikottuja ohra-, speltti- tai ruissuurimoita
½ l kanalientä
1 dl kevytmaitoa
40 g parmesaaniraastetta
pippuria myllystä
(1 kourallinen viinisuola­heinää tms. koristeeksi) 

Valmistus

  • Tee viillot ankan nahkaan ja ripottele fileelle suolaa.
  • Pane rinta pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kohtuullisella lämmöllä. Anna nahkapuolen paistua hitaasti, noin 10 minuuttia, niin rasva ehtii sulaa ja nahka ruskistuu kullanruskeaksi.
  • Käännä rinta ja ruskista toinen puoli nopeasti. Jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kypsennä suurimoita kanaliemessä ilman kantta, jatkuvasti sekoitellen noin 25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan. Pidä veden määrä sellaisena, että suurimoiden kypsyttyä kaikki neste on imeytynyt niihin.
  • Lisää maito, kiehauta ja sammuta levy. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Viipaloi liha annoksiin ja ripottele annosten päälle koristeeksi vihreää.  

Vinkki! 

Jyvätön tulee olla niin mehevää, ettei se kaipaa kastiketta. Lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa vettä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 615
Proteiinia 40,6 g
Rasvaa 27,2 g
Hiilihydraattia 59,3 g
Kuitua 13,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...