KUNTO PLUS -dieetin rasvanpoltto-ohjelma

Valkopapukeitto

Vähärasvainen tulinen valkopapukeitto.

keskiviikko 25. helmikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Valkopapukeitto

1 annos

20 g valkopapuja
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
Tuoretta inkivääriä (2 viipaletta)
¼ tl murskattua chiliä
2 tl ekstra neitsyoliiviöljyä
4 dl kasvilientä
100 g paprikaa
100 g palmukaalia tai savoijinkaalia
1 lehtisellerin varsi
Tuoretta chiliä maun mukaan


Valmistus

  • Liota papuja 8 tuntia. Huuhdo pavut. Keitä 35 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voit kypsentää isomman erän ja pakastaa annnoksina myöhempää käyttöä varten.
  • 20 g kuivattuja papuja vastaa 40 g liotettuja keitettyjä papuja.
  • Lohko sipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri pienemmiksi paloiksi.
  • Paista pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää chilirouhe ja kasvisliemi.
  • Suikaloi paprika, kaali ja lehtiselleri.
  • Kiehauta ja lisää keittoon hiukan suolaa jatka kypsentämistä alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.
  • Lisää pavut ja jatka vielä 5 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi chili suikaleiksi. Arvioi sopiva chilin määrä maistamalla. Osan pilkotusta chilistä voi tarjota myös keiton päällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...