Mausteista jogurttibroileria ja vihreitä papuja

Ihanan intialaisen maustemaailman lisäksi annoksesta saa proteiinia sekä broilerista että jogurtista.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Jogurttibroileri & pavut

1 annos

¼ sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl ekstra-oliiviöljyä
¼ tl neilikkaa
¼ tl kanelia
¼ tl kardemummaa
¼ tl juustokuminaa
¼ tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta
1 laakerinlehti
1 limetinlehti / limetinkuorta
1 dl kasvisliemikuutio
1 rkl mantelijauhetta
1 dl kreikkalaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
1 dl tomaattimurskaa
1 puolikas broilerin rintaleike (60–70 g)
1 limetti
Merisuolaa ja pippuria
50 g vihreitä papuja
Kylmäpuristettua oliiviöljyä


Valmistus

  • Kuori ja hienonna sipuli kuutioiksi ja kuullota sipulia hetki pannulla. Lisää mausteet ja kasvisliemi. (Käytä niin pientä pannua, että kastike peittää kanan).
  • Lisää mantelijauhe, jogurtti ja tomaattimurska.
  • Kypsennä 15 minuuttia hiljaisella tulella. Jos kastie kuivuu kokoon, lisää kiehuvaa vettä.
  • Huuhdo pavut ja katkaise tyvestä varrenpäät pois. Kypsennä 2 min kiehuvassa vedessä, jossa on ripaus suolaa ja tilkka oliiviöljyä.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja limettimehulla. Tarjoile broileri kastikkeen ja papujen kera.


Ehkä sinua kiinnostaa...