Värikästä salaattia kulhossa
© Mikkel Adsbøl

Suippokaali-marjasalaatti

Värikäs salaatti tukee hyvien suolistobakteerien toimintaa, mistä on iloa niin elimistölle kuin mielelle!

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti Majbritt Louring

Suippokaali-marjasalaatti

2 annosta
1 dl mustia linssejä
200 g (punaista) suippokaalia
kourallinen tuoretta lipstikkaa tai lehtipersiljaa
100 g tuoreita mansikoita
½ punaista paprikaa
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
½ luomusitruunan mehu ja kuori
ripaus sormisuolaa
200 g marjoja, esim. punaherukoita, mustikoita ja karhunvatukoita


Päälle
muutama ketunleipä tai yrttejä
10 pekaanipähkinää
10 mantelia tai hasselpähkinää
10 g tummaa suklaata, 70 %

Valmistus

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • ­Kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä hiukan. 
  • Leikkaa suippokaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Pilko lipstikka karkeaksi silpuksi. 
  • Halkaise mansikat ja suikaloi paprika.
  • Sekoita keskenään linssit, kaali, lipstikka, ­mansikat, paprika, öljy, sitruunan mehu ja kuori. 
  • Lisää salaattiin loput marjat ja koristele ketunleivällä. 
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne salaatin päälle. 
  • Raasta lopuksi päälle suklaa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 542 kcal
Proteiinia: 16,7 g
Rasvaa: 31,3 g
Hiilihydraattia: 55,4 g
Kuitua: 11,9 g


Terveellistä ja hyvää
Kaalissa ja marjoissa on paljon kuitua sekä antioksidantteja, jotka tukevat hyödyllisten suolistobakteerien hyvinvointia.

Lue lisää terveellisestä suippokaalista.


Ehkä sinua kiinnostaa...