Sienitäytteinen calzone-pizza

Lounas

tiistai 14. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos

¼ annosta valmispizzataikinaa tai itsetehty pieni taikina
150 g sekasieniä
1 salottisipuli
2 tippaa oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
100 g pieniä pinaatinlehtiä
½ dl valmista tomaattikastiketta
1 tl mozzarellaa
15 g ilmakuivattua (parman)kinkkua
timjamia


Valmistus

Jos teet taikinan itse, käytä siihen 1 tl hiivaa, ½ dl vettä, ½ tl suolaa, ½ dl durumvehnäjauhoja ja 1/3 dl tavallisia vehnäjauhoja. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja anna taikinan kohota 20 minuuttia.

Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista sienet ja sipuli oliiviöljyssä. Lisää viipaloitu valkosipulinkynsi.

Kauli taikina suureksi, pyöreäksi levyksi. Levitä päälle paistetut sienet ja sipulit, huuhdotut pinaatinlehdet, tomaattikastike, mozzarella ja kinkku. Ripottele pinnalle timjamia. Taita pizza umpinaiseksi ja sulje reunat huolellisesti.

Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa viisi minuuttia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista 15 minuuttia.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Pizzataikinassa on paljon energiaa. Vähennä taikinan määrää, jos sinun on pidettävä kalorien saanti kurissa.


  • Jos treenaat rankasti

    Jos tarvitset lisää energiaa rankkoihin treeneihin, voit mainiosti lisätä kinkun ja juuston määrää. Saat niistä samalla lisää proteiinia lihasten rakennusaineeksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee