Savulohileipä ja salaattia

Lounas

torstai 14. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

1 leivän ainekset:

1 viipale/sämpylä (60 g) täysjyväleipää
30 g salaatinlehtiä
75 g lämminsavukirjolohta
2 tippaa oliiviöljyä
¼ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 pilkottu tomaatti
1 tl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
½ punasipulia hienonnettuna
1 tl mustia oliiveja hienonnettuna
¼ nippua tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria


Salaatti:

30 g salaattia, 1 raastettu porkkana, sitruunamehua, hienonnettua persiljaa


Valmistus

Paahda leipäviipale tai sämpylänpuolikkaat. Levitä huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet sekä kala leivälle.

Sekoita keskenään öljy, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, hienonnettu tomaatti, hienonnettu sipuli, hienonnetut oliivit ja puolet hienonnetusta tillistä. Mausta seos suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kalan päälle. Koristele tillillä.

Sekoita salaattiaineet keskenään ja nauti leivän kanssa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Saat vähemmän energiaa, kun syöt mahdollisimman ohuen leipäviipaleen ja vähennät kalan määrää.


  • Jos treenaat rankasti

    Tehokas treenaaminen tyhjentää elimistön energiavarastot, minkä vuoksi tarvitset runsaasti hiilihydraatteja, joita saat lisäämällä leivän määrää. Voit lisätä myös kalan määrää, niin saat proteiinia palautumisen tueksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee