Uppomunaa, pekonia ja ruislastuja
© wichmann+bendtsen

Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

Lounasideat kortilla? Kokeile tätä herkullista salaattia, joka nostaa ateriahetken arjen yläpuolelle.

maanantai 5. maaliskuuta 2018 teksti Anne Larsen ja Elisabeth Bøjlund

Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

4 annosta 

200 g salaattia, esim. frisee­, sydän­tai romainesalaattia

200 g suippokaalia

4 pekoniviipaletta

Valkoviinietikkaa

4 kananmunaa 


Kastike: 

1 rkl dijoninsinappia

½ dl sherry-tai omenaviinietikkaa

2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

Merisuolaa

Jauhettua mustapippuria 


Päälle: 

8 ruislastua


Valmistus

  • Huuhtele salaatti ja kaali. Hienonna salaatti ja leikkaa kaali pieniksi paloiksi.
  • Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat. Valuta palat siivilässä tai pane ne talouspaperille.
  • Keitä kattilallinen vettä ja lisää teelusikallinen etikkaa. Pienennä lämpöä, kun vesi kiehuu, ja tee vispilällä pyörre veteen. Kun pyörre "vaimenee", riko muna ja laske se varovasti pyörteen keskelle. Anna munan kypsyä noin kolme minuuttia lähes kiehuvassa vedessä, ja nosta se reikäkauhalla vedestä. Valmista samoin muut munat.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta kastike. Jaa salaatti ja kaali neljälle lautaselle ja ripot tele päälle ruokalusikallinen kastiketta. Lisää lopuksi pekoni, munat ja ruislastut.
  • Ruislastuja ja ­nachoja voi ostaa valmiina, mutta ne valmistuvat helposti myös kotikeittiössä: leikkaa ruisleivästä ohuita viipaleita, voitele öljyllä, paista 180 asteessa rapeiksi noin 7 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.

Kokeile herkullisia ruissipsejä!

Ravintosisältö/annos:

Energiaa 242 kcal

Proteiinia 10,7 g

Pasvaa 16,6 g

Hiilihydraattia 14,7 g

Kuitua 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee