Peruna-pinaatti-fetamunakas

Lounas

tiistai 14. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos

2 munaa
suolaa
pippuria
2 tippaa oliiviöljyä
75 g keitettyä perunaa viipaleina
1 murskattu valkosipulinkynsi
200 g tuoretta pinaattia
15 g fetajuustoa


Lisäksi:

75 g tomaatteja
1 viipale täysjyväruisleipää


Valmistus

Ruodi ja höyrytä pinaatinlehdet.

Riko munien rakenne ja mausta munakasmassa suolalla ja pippurilla.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja paista ne kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli ja höyrytetyt pinaatinlehdet. Sekoita murennettu fetajuusto munien joukkoon ja kaada munaseos kasvisten päälle pannuun.

Pane kansi tai folio päälle ja paista munakasta miedolla lämmöllä kunnes se on sopivasti hyytynyt (noin 15 minuuttia). Syö munakas tomaatin ja ruisleivän kanssa.

Vinkki:
Voit käyttää pakastettua lehtipinaattia. Sulata ja valuta se ennen pannuun lisäämistä.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Voit jättää munakkaasta fetan pois, niin kalorisaldo pysyy kurissa ilman että ruuan täyttävyys kärsii merkittävästi.


  • Jos treenaat rankasti

    Saat enemmän hiilihydraatteja, kun lisäät yhden tai kaksi perunaa (50 - 100 g).

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee