Parsa-kampasimpukkakeitto mätipaahtoleivän kera

Ylellinen lounas tai alkuruoka juhlapäivälliselle

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

2 annosta

500 g vihreää parsaa
1-2 salottisipulia
1 tl oliiviöljyä
1 l kana- tai kasvislientä
suolaa
mustapippuria
100 g mätiä
2 viipaletta ruisleipää
6 suurta kampasimpukkaa (200 g)
2 rkl ruuanvalmistusjogurttia


Valmistus:
Huuhtele parsat ja katkaise puumainen alaosa pois. Paloittele parsat ja ota nuput erilleen.

Kuori ja silppua sipulit. Ota osa erilleen mädin joukkoon sekoitettavaksi.

Ruskista loput sipuli ja parsat (ei nuppuja) kevyesti niukassa öljyssä. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Soseuta, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruuanvalmistusjogurtti keiton joukkoon.

Sekoita mätiin sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipä ja sivele mäti viipaleille.

Sivele kampasimpukat öljyllä ja paista niitä kuumassa grillipannussa 30 sekuntia kummaltakin puolelta.

Asettele simpukat ja parsannuput keittoon ja tarjoa mätipaahtoleivän kera.

Terveysbonus
Erittäin kevyt keittoannos täyttää päivän foolihappotarpeen. Lisäksi keitossa on runsaasti punasolujen tuotantoa edistävää rautaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...