Keitettyjä munia marmoripöydällä
© wichmann+bendtsen

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

Kananmunat ovat oiva osa terveellistä lounasta. Tässä kaksi täytettyjen munien reseptiä, joilla saat vaihtelua lounaspöytään.

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017 teksti Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

4 annosta

4 kananmunaa
4 rkl majoneesia
4 rkl skyriä
dijoninsinappia
merisuolaa
tabaskoa
1 luomusitruuna
ripaus tuoretta rakuunaa
1 luomulimetti
kuivattuja chilihiutaleita
hiukan purjosipulia

Valmistus

  • Keitä munia 10 minuuttia. 
  • Halkaise kovaksi keitetyt munat kahtia ja poista keltuaiset. 
  • Sekoita keltuaiset majoneesin ja skyrin kanssa ja jaa seos kahteen annokseen.
  • Mausta toinen annos dijonin­sinapilla ja suolalla ja toinen annos tabaskolla ja suolalla.
  • Kaada seokset pursotuspusseihin ja täytä munanvalkuaiset.
  • Ripottele sinappitäytteisten munien päälle sitruunankuoriraastetta ja rakuunaa.
  • Ripottele tabaskotäytteisten munien päälle limetinkuoriraastetta, chilihiutaleita ja silputtua purjosipulia.

Lisää herkullisia kananmunareseptejä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 259 kcal
Proteiinia 10,5 g
Rasvaa 23,5 g
Hiilihydraattia 2,9 g
Kuitua 0,7 g

Purppuranpunaiset pääsiäismunat
Purppuranpunaiset pääsiäismunat

Kovaksi keitetyt, kuoritut munat saavat purppuran sävyn, kun liotat niitä etikkapunajuurten liemessä jääkaapissa yön yli. Purppuraiset munat sopivat mainiosti myös täytettäviksi.

© wichmann+bendtsen

Ehkä sinua kiinnostaa...