Paahtopaistileipä

Täydellinen eväs: paahtopaisti-punajuurihummusleipä ja jälkiruuaksi taatelipalloja.

perjantai 30. toukokuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

2 annosta

4 viipaletta ruisleipää
150 g paahtopaistia
1 rkl piparjuuriraastetta
1 rkl kapriksia
kourallinen ituja
2 salaatinlehteä

Punajuurihummus

250 g punajuuria
1 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

VInkki: Tee kaksinkertainen annos, koska kuitenkin haluat samanlaisen leivän toisenakin päivänä.

Valmistus

  • Keitä punajuuria 20 minuuttia ja anna niiden jäähtyä.

  • Pane hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.

  • Voitele leivät hummuksella, asettele täytteet kahdelle viipaleelle ja pane toiset kaksi viipaletta kanneksi.

Vinkki: Ota hummus, leivät ja muut mukaan ja kokoa leivät vasta piknikillä.


Jälkiruoka: Taatelipallot

(21 palloa – annos 3 palloa)
120 g taateleita
200 g manteleita
50 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
¼ tl vaniljajauhetta
pakastekuivattuja vadelmia koristeeksi

Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta massa tasaiseksi. Muotoile massasta palloja ja koristele ne vadelmilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee