Makkarat taikinakuoressa

Makkarat uudenlaisesssa taikinakuoressa.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

6 annosta (voi pakastaa)

Ainekset

6 lihaisaa makkaraa

Taikina

Pieni kukkakaali, 300 g
3 munaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1½ dl mantelijauhoa
½ dl pellavansiemenrouhetta
1 dl ruisjauhoa

Tuorekurkkulisuke

½ kurkkua
Liemi:
1 dl vettä
2 dl etikkaa
2 tl merisuolaa
1 hyppysellinen steviasokeria
mustapippuria myllystä

Curry-tomaattidippi

140 g tomaattipyreetä
½ tl merisuolaa
¼ tl chilijauhetta
¼ tl curryjauhetta

Sinappidippi

1 dl skyriä tai kermaviiliä
2 tl vahvaa sinappia
1 tl curryjauhetta
merisuolaa, mustapippuria myllystä

Kaakaojuoma

12 dl soijamaitoa
10 tuoretta taatelia
1 tl vaniljajauhetta
5-6 rkl kaakaojauhetta

Lisukkeeksi

200 g kasvispaloja

Valmistus


  • Kurkut:
  • Sekoita kurkkujen liemi ja viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Anna viipaleiden maustua liemessä mielellään yön yli.
  • Taikinakuori:
  • Jauha kukkakaali tehosekoittimessa.

  • Lisää muut taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina 6 osaan ja painele se makkaroiden ympärille.

  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 25 minuuttia. Sekoita tomaatti-ja sinappidipin ainekset.

  • Kaakaojuoma: Sekoita kaakaojuoman ainekset tehosekoittimessa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee