KUNTO PLUS -dieetin aterioissa on vain 250 kcal.

Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

Ota harppaus kohti litteää vatsaa keveillä ruokaohjeillamme.

tiistai 9. joulukuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Salaattia, tonnikalaa ja uppomuna

1 annos

50 g pieniä salaatinlehtiä
50 g pinaatinversoja
1 pieni kourallinen tuoretta rakunaa (tai silopersiljaa)
60 g tonnikalaa öljyssä
10 pieniä, kivellisiä mustia oliiveja (Nicoise)
½ pientä salottisipulia
1 kananmuna
Tilkka vaaleaa etikkaa
Tilkka sitruunamehua
Jauhettua mustapippuria


Valmistus

  • Huuhdo salaatti, pinaatti ja rakuuna hyvin ja linkoa kuivaksi. Valuta tonnikala ja oliivit. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Keitä vettä kattilassa ja lisää pieni tilkka etikkaa. Kun vesi kiehuu, laita levy pienimmälle lämmölle.
  • Tee vispilällä veteen pyörre, ja kun se alkaa hiljentyä, kaada muna keskelle pyörrettä.
  • Munan tulee olla vedessä 3 minuuttia. Vesi ei saa kiehua. Nosta muna varovasti vedestä reikäkauhalla talouspaperille.
  • Aseta muna salaatin päälle ja annostele viereen tonnikala, oliivit ja rakuuna.
  • Lisää kastikkeeksi hieman sitruunamehua ja jauha pippuria munan päälle.


MUNAFAKTAA: Saako kananmunia syödä, vaikka kolesteroli on koholla? Me kerromme! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee