Kikhernesalaatti avokadokastikkella

Monipuolinen kikhernesalaatti ryyditettynä granaattiomenalla ja avokadokastikkella.

perjantai 17. toukokuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet

(1 hengen annos)
100 g kypsennettyjä kikherneitä
2⁄3 tl rypsiöljyä (ruskistamiseen)
ripaus merisuolaa
25 g hienonnettua suippokaalia
40 g kirsikkatomaatteja
¼ raitajuurta ohuina viipaleina
¼ granaattiomenan siemenet
¼ punasipulia


Avokadokastike

½ pientä avokadoa
1 rkl basilikaa
⅛ pientä punasipulia
½ luumutomaattia
¼ valkosipulinkynttä
1 ripaus cayennepippuria
½ taateli
1 rkl sitruunamehua + kuori
ripaus merisuolaa


Valmistus

  • Ruskista kikherneet paistinpannussa kullanvärisiksi.
  • Mausta merisuolalla. Soseuta kaikki kastikeainekset.
  • Puhdista ja paloittele kasvikset.
  • Kumoa avokadokastike astian pohjalle ja pane muut salaatin ainekset kerroksittain sen päälle.

Ehkä sinua kiinnostaa...