Lämmin karhunvatukkasalaatti

Karhunvatukka-omenasalaatti lämpimien uunijuuresten kanssa on ihana lisuke liharuuille.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Karhunvatukka-omenasalaatti ja paahdettuja juureksia

2 annosta

150 g punajuurta
150 g porkkanaa
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa
1 (kotimainen) omena
1 sitruuna
100 g karhunvatukoita
Kourallinen vesikrassia tai lehtipersiljaa

Kastike
1 rkl dijoninsinappia
0,5 dl punaviinietikkaa
1 rkl akasiahunajaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä


Valmistus

  • Kuori juurekset, leikkaa ne tangoiksi, kuivaa, kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. RIpottele päälle suola ja pirskota öljyä.
  • Paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  • Sekoita kastike Yhdistä sinappi, etikka ja hunaja ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa omena lohkoiksi, viipaloi lohkot. Mausta sitruunalla.
  • Asettele juurekset tarjolle lämpiminä yhdessä omenan ja marjojen kanssa, lisää pinnalle 2 rkl kastiketta ja koristele krassilla tai persiljalla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee