Kullankeltainen hapankaali valkokaalista ja porkkanasta

Hapankaali on ehkä terveellisintä kaalia. Ihana lisuke paistetuille perunoille, paistetuille munille tai lihalle. Tämä kaali myös näyttää paljon houkuttelevammalta kuin kalvakka saksalaisversio.

perjantai 30. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kultainen hapankaali

2 suurta lasipurkkia

2 suippokaalia (jätä uloimmat lehdet ”kanneksi”)
800 g porkkanoita (6 keskikokoista porkkanaa)
1½ rkl raastettua inkivääriä
1½ rkl murskattua valkosipulia
1 rkl raastettua tuoretta kurkumaa
3 rkl kurkumajauhetta
1 rkl kuminansiemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl merisuolaa


Valmistus

  • Huuhdo kaali ja kuori porkkanat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkanat.
  • Pane kaikki ainekset suureen kulhoon. Käytä talouskäsineitä ja sekoita ja painele aineksia, kunnes ne alkavat pehmetä ja mehustua. Kasviksista pitää irrota reilusti nestettä. Ellei näin tapahdu, lisää niihin suolaa ja jatka painelemista perunanuijalla.
  • Jaa seos kahteen pestyyn ja kuumennettuun lasipurkkiin. Painele ainekset purkkeihin niin tiiviisti, ettei väliin jää yhtään ilmaa.
  • TÄRKEÄÄ: Täytä purkit lähes piripintaan niin, että ainekset ovat kokonaan nesteen peitossa.
  • Taittele yksi kaalinlehti ja peitä ainekset sillä. Se estää hapettumisen. Pane kansi päälle ja sulje tölkit ilmatiiviisti.
  • Käyminen turvottaa kasviksia ja neste pyrkii tölkistä ulos. Tämän vuoksi tölkit on hyvä panna muoviseen tai muuhun reunalliseen astiaan.
  • Anna kaalin käydä huoneenlämmössä 2‒4 viikkoa.
  • Valmis hapankaali on rakenteeltaan hienoa ja siinä on raikas, mausteinen ja hapahko tuoksu. Poista suojuksena ollut kaalinlehti ja säilytä hapankaali jääkaapissa. Voit jakaa sen pienempiin lasipurkkeihin säilytystä varten.




Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee