Itämainen papaija-naudanlihasalaatti

Lounas

maanantai 4. tammikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

50 g naudanfileetä
2 tl viisimaustetta
korianteria, minttua
1 rkl Nam Pla-kalakastiketta
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
¼ rkl chilikastiketta
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
300 g vihreää papaijaa,
kurkkua ilman siemeniä
tai raakaa mangoa
50 g porkkanaa
2 tl maapähkinöitä


Valmistus

Paista liha parilapannussa. Se saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Leikkaa liha suikaleiksi ja mausta suikaleet viisimausteella (tähtianis, neilikka, kaneli, sichuaninpippuri ja fenkoli). Anna seistä 10 min.

Hienonna korianteri ja minttu. Sekoita keskenään kalakastike (Nam Pla), valkoviinietikka, sokeri ja chilikastike.

Halkaise chili ja poista siitä kanta ja siemenet. Hienonna chili, kuorittu valkosipulinkynsi ja salottisipuli. Sekoita chili, valkosipuli ja salottisipuli muiden marinadiaineiden joukkoon.

Kuori papaija, kurkku tai mango ja leikkaa malto suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita hedelmä- tai kurkkusuikaleet, porkkanaraaste ja puolet yrteistä marinadin joukkoon. Levitä lihasuikaleet päälle ja ripottele rouhitut maapähkinät sekä loput yrtit pinnalle.

Vinkki:
Voit käyttää viisimausteen sijaan jauhettua juustokuminaa, korianteria ja anista.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Jos sinun on pidettävä kalorisaldo kurissa, jätä ruuasta maapähkinät pois, niin saat vähennettyä kaloreiden määrää neljänneksellä. Vaihtoehtoisesti voit pienentää koko ruoka-annosta.


  • Jos treenaat rankasti

    Tarvitset runsaasti proteiinia palautumiseen, minkä vuoksi sinun on syytä lisätä lihan määrää. Jos tarvitset myös lisää energiaa, ripottele ruokaan kaksinkertainen määrä maapähkinöitä, jotka lisäävät ruuan energiamäärää merkittävästi.

Ehkä sinua kiinnostaa...