Ruisleipää lisukkeineen
© Wichmann+Bendtsen

Avokadososetta ja katkarapuja ruisleivällä

Ruisleivän tuunaaminen avokadolla, katkaravuilla ja tomaattiskyrillä vie vain 10 minuuttia.

torstai 28. huhtikuuta 2016 teksti Anne Larsen

Avokadososetta ja katkarapuja ruisleivällä

1 annos

1 viipale ruisleipää, n. 50 g
1 avokado
100 g katkarapuja
merisuolaa ja mustapippuria
1 pieni nippu ruohosipulia

Kastike
0,5 dl maustamatonta skyriä
1 tl majoneesia
1 tl tomaattipyreetä tai ketsuppia
½ tl worcesterkastiketta
1 luomusitruuna
tabascoa
merisuolaa ja mustapippuria

Avokadososeen, katkarapujen ja tomaattiskyrin valmistus

  • Sekoita tomaattipyree ja worcesterkastike skyrin ja majoneesin joukkoon.
  • Mausta kastike raastetulla sitruunankuorella, sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
  • Paahda leipäviipale. 
  • Soseuta avokado ja lisää soseeseen tilkka sitruunamehua sekä ripaus suolaa.
  • Levitä avokadosose leivälle ja sen päälle katkaravut, hienonnettu ruohosipuli, tomaattiskyr sekä sitruunanlohko.

 

Yhden annoksen ravintosisältö:


Energiaa: 444 kcal
Proteiinia: 28 g
Rasvaa: 20,9 g
Hiilihydraatteja: 42,1 g
Kuitua: 11 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee