Punajuurileipä
© wichmann+bendtsen

Punajuurileipä

Punajuuret antavat leivälle kaunista väriä ja herkullista makua.

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017 teksti Michelle Kristensen

Punajuurileipä 

1 leipä = 20 viipaletta

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiivaa
3 rkl chian siemeniä
1 tl suolaa
300 g punajuuriraastetta
700-850 g vehnäjauhoa 

Punajuurileivän valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää chian siemenet, suola ja punajuuriraaste. 
  • Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. 
  • Taikina saa olla löysää, joten et välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja. 
  • Kohota taikinaa tunti ja levitä noussut taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
  • Paista leipää 45-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ritilän päällä. 

Yhdessä viipaleessa on 15 g punajuurta!

Lue lisää punajuuren hyödyistä!

Ravintoarvo/viipale
Energiaa 148 kcal
Proteiinia 4,7 g
Rasvaa 4 g
Hiilihydraattia 29,6 g
Kuitua 4,4 g

Kokeile myös herkullista parsakaalileipää.

Ehkä sinua kiinnostaa...