Porkkanakakku

Porkkanakakku on ehdoton suosikki. Kun käyttää gluteenitonta leivinjauhetta, ohje sopii myös keliaakikoille.

maanantai 4. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

20 palaa
600 g porkkanoita
1 ½ tl steviaa
60 g kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
½ tl merisuolaa
10 munaa
1 banaani
100 g kookosöljyä
2 tl vaniljansiemeniä
10 taatelia
½ dl vettä


Limetti-tuorejuustokuorrutus

150 g ricottaa
150 g mascarponea
½ tl steviaa
1 tl vaniljatangon siemeniä
½ limetin mehu ja raastettu kuori

  • Raasta porkkanat hienoksi raastinraudalla tai hienonna ne monitoimikoneessa. Ripottele joukkoon ½ tl steviaa. Anna vetäytyä 30 minuuttia.
  • Sekoita kookoshiutaleet, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja suola kulhossa keskenään.
  • Sekoita toisessa kulhossa munat, soseutettu banaani, kookosöljy ja vanilja keskenään.
  • Poista taateleista kivet ja jauha taatelit veden ja stevian kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  • Sekoita taatelimassa ja munaseos keskenään.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon porkkanaraaste, josta on puristettu neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
  • Kumoa taikina rengasvuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 35–40 minuuttia.
  • Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
  • Sekoita kaikki kuorrutusaineet limetinkuoriraastetta lukuun ottamatta keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele limetinkuoriraasteella.



Ehkä sinua kiinnostaa...