Hedelmäiset kanelipullat

Välipala

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

12 kpl

15 g hiivaa
1½ dl maitoa
½ dl vettä
½ munaa
1 tl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
150 g spelttijauhoja
150 g vehnäjauhoja


Täyte:

15 g voita
2 banaania
100 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl fariini- tai muscovadosokeria
1 rkl kanelia
1 luomuappelsiinin kuori
2 rkl juoksevaa hunajaa


Valmistus

Liuota hiiva maitoon. Lisää vesi, muna, öljy, suola, sokeri ja spelttijauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Nostata tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 30 cm). Voitele levy sulatetulla voilla. Kuori ja viipaloi banaanit. Hienonna aprikoosit. Sekoita keskenään banaaniviipaleet, aprikoosit, sokeri, kaneli sekä appelsiininkuoriraaste. Levitä seos taikinalevyn päälle ja kääri levy rullalle.

Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat muffinivuokiin. Anna pullien kohota 30 min. Paista 200-asteisessa uunissa 20 min. Voitele pullia paistumisen aikana 5 min välein hunajalla.

Pullat voi myös pakastaa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Pullat ovat terveellisiä ja vähärasvaisia, mutta niiden energiasisältö on silti korkea, ellet treenaa ja haluat pitää painon kurissa. Voit kuitenkin nauttia puolikkaan pullan.


  • Jos treenaat rankasti

    Lihaksesi tarvitsevat lisää proteiinia, jos olet treenannut tehokkaasti. Saat sitä rasvattomasta jogurtista, joka maistuu pullan kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...