5 herkullista gluteenitonta ohjetta

5 gluteenitonta leivontaohjetta

Näiden ohjeiden leivät ja skonssit ovat gluteenittomia ja niin maukkaita, että ne vievät kielen mennessään!

maanantai 19. tammikuuta 2015
Opettele kanssamme käyttämään gluteenittomia jauhoja, joilla voi korvata tutut vehnä-, ruis- ja ohrajauhot. Gluteeni on proteiinia, jota on vehnässä, speltissä, rukiissa ja ohrassa. Gluteenittomien tuotteiden suosio on lisääntymässä Suomessa ja muualla maailmassa. Johtuvatko vatsaongelmat kenties gluteenista? Tarkista täältä

MIKSI GLUTEENIA PITÄISI VÄLTTÄÄ?

Monille ihmisille gluteeni aiheuttaa ikäviä vaivoja. Vatsa turpoaa, olo on väsynyt ja ruuansulatus reistailee. Keliakiaa sairastavalla gluteeni vaurioittaa ohutsuolen nukkaa ja altistaa monille vakaville sairauksille. Keliaakikolle ainoa hoito on elinikäinen gluteeniton ruokavalio. Gluteenittomuus ei silti merkitse leivästä kieltäytymistä. Kokeile esimerkiksi näitä viittä herkullista leivonnaistamme.

Gluteenittomat leipäohjeet löydät sivun lopun linkeistä

Teema

Ehkä sinua kiinnostaa...