Lue myös

Marjakakkuset

Vaniljakuorrutteinen vadelmainen murupaistos

Jälkiruoka

torstai 30. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

8 dl (400 g) vadelmia
4 rkl paahdettuja vehnähiutaleita
4 rkl spelttihiutaleita
4 rkl murennettua ruisnäkkileipää tai hapankorppuja
4 rkl hasselpähkinärouhetta
2 rkl pähkinäöljyä
4 munaa
4 rkl ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
1 dl kevyttuorejuustoa


Valmistus

Jaa vadelmat neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös jäisiä pakastevadelmia, kunhan paistat niitä 2 min kauemmin uunissa.

Sekoita vehnä- ja spelttihiutaleet, murennettu näkkileipä tai hapankorput, pähkinärouhe ja öljy. Jaa seos marjojen päälle.

Vatkaa munat, ruokosokeri ja suurin osa vaniljatangon siemenistä vaahdoksi. Kaada vaahto vuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Mausta tuorejuusto lopuilla vaniljansiemenillä ja jaa seos lämpimien jälkiruoka-annosten päälle.

Vinkki:
Voit käyttää hiutaleiden, murennetun leivän ja pähkinärouheen sijaan mysliä tai aamiaismuroja, joissa on vähän sokeria ja rasvaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee