Murupiirakka maistuu aina!

Omena-mantelimurukakku

Tee murupiirakka punaposkisista talviomenista ja tarjoa rahkan kera.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

8 annosta


Omenatäyte

500 g omenia
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu


Taikina

80 g ruokosokeria
70 g spelttijauhoja
30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
50 g ohra- tai kaurahiutaleita
50 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl hasselpähkinäöljyä

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot hasselpähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkakastikkeen kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee