Erilainen makea pala.

Valkosuklaalla kuorrutettu polentakakku

Tarjoile aterian päätteksi erilaista jälkiruokakakkua, jonka keskeiset ainekset ovat polentajauhot (!) ja valkosuklaa.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Polentakakku

8 annosta

4 munaa
200 g vaaleaa ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
150 g polentajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 luomusitruuna
1 luomulimetti
1 luomuappelsiini
1 tl raastettua inkivääriä
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä + ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä + ½ dl pähkinäöljyä (tai 1 ½ dl jotakin näistä)
100 g valkosuklaata
Kupillinen karpaloita


Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita polentajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon.
  • Raasta hedelmistä kuoret ja lisää raaste muiden aineiden joukkoon. Lisää inkivääriraaste sekä öljy ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on noin 21 cm.
  • Paista kakkua 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos kakun keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia.
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele karpalot sulaan suklaaseen ja anna suklaan kovettua.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee