Kanelikierteitä

Herkulliset kanelikierteet kruunaavat kahvipöydän.

Helpot kanelikierteet

Nam, kanelipullaa! Nämä kierteet onnistuvat helposti ja nopeasti – ja eikun nauttimaan!

maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kanelikierteet maistuvat aina, sokerilla tai ilman! Reseptiä muuntamalla saat halutessasi kevyemmänkin version pullasta, mausta tinkimättä.

Superhelpot kanelikierteet valmistuvat nopeasti, joten resepti sopii äkistikin iskevään pullanhimoon.

Valmistusaineet

  • 1½ dl (rasvatonta) maitoa 
  • 50 g hiivaa 
  • ½ tl suolaa 
  • 30 g rapsiöljyä 
  • 1-2 munaa 
  • 50 g sokeria tai esim. steviaa tai steviasokeria (tarkasta annostelu pakkauksesta) 
  • n. 6 dl vehnäjauhoja 

Täyte

  • 50 g (sokeritonta) leivontaan sopivaa marmeladia tai hilloa maun mukaan
  • 50 g margariinia
  • 3 tl jauhettua kanelia 
  • 1 muna voiteluun

Valmistus

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon ja lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon muna(t), sokeri ja jauhot. 
  2. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja kauli se noin sentin paksuiseksi neliöksi.
  4. Sekoita täyteainekset ja levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.Taita levy keskeltä ja leikkaa kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleet kierteelle ja ja yhteen kierrepullaksi.
  5. Laita kierteet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Anna kohota noin 30 minuuttia.
  6. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee