Chili-suklaakakku

Tummaa täyteläisyyttä pikantilla chilillä.

tiistai 1. maaliskuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

16 annosta

250 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
250 g vaaleaa ruokosokeria
1 punainen chilipaprika
1 vaniljatanko
125 g suolatonta voita
125 g hassel-, makadamia- tai saksanpähkinäöljyä
8 munaa


Pinnalle:

2 rkl raastettua appelsiininkuorta


Valmistus

Sulata suklaa hitaasti paksupohjaisessa kattilassa, ja lisää joukkoon puolet sokerista. Hienonna chili erittäin hienoksi silpuksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös voi ja öljy.

Anna seoksen jäähtyä.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset puolikovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput sokerista ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa.

Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Sekoita valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti kääntelemällä ja levitä seos pyöreään tai soikeaan vuokaan.

Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä aivan kylmäksi ennen leikkaamista. Kakku on parasta seuraavana päivänä, kun se on maustunut kunnolla.

Koristele kakku raastetulla appelsiininkuorella.


MAUKAS JA KEVYT KASTIKE

Soseuta pakastettuja mustikoita, mansikoita tai vadelmia. Makeuta sose kevyesti ja siivilöi se. Tarjoa kakun kanssa marjakastiketta ja kermaviiliä tai kevytranskankermaa.


Ravintosisältö/annos

(noin 80 g)

Energiaa: 330 kcal

Rasvaa: 24,5 g

Proteiinia: 4,8 g

Hiilihydraatteja: 22,1 g


Iloitse!

Chili vauhdittaa rasvanpolttoa niin, etteivät aivan kaikki kalorit ehdi jämähtää vartaloon.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee