Välimeren leipä

Välipalaleipä

torstai 3. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Leipätaikina (20 palaa)

25 g hiivaa
3 dl vettä
3 dl rasvatonta maitoa tai piimää
1 rkl suolaa
3 dl täysjyväspelttijauhoja
3 dl rouhittuja siemeniä
50 g fetajuustoa
50 g mustia kivettömiä oliiveja
75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
5 rosmariinin- ja basilikanoksaa
4 dl durumvehnäjauhoja
noin 2 ¼ dl vehnäjauhoja


Leivontaohje

Liuota hiiva veden ja maidon tai piimän joukkoon. Lisää suola, spelttijauhot ja rouhitut siemenet. Anna seistä jääkaapissa yön yli.

Paloittele fetajuusto, oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna yrtit. Lisää ne taikinaan.

Lisää durumvehnäjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että saat sopivan pehmeän taikinan.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (noin 30 x 40 cm). Pistele leipä haarukalla ja anna kohota noin tunnin ajan. Paista leipää 180-asteisessa uunissa 45 min.

Välipalan ohje
Leikkaa leipä paloiksi ja nauti yksi pala kahden kinkkuviipaleen (20 g) tai muun vähärasvaisen leikkeleen kanssa.

Vinkki:
Leipä sopii pakastettavaksi.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Tulet kylläisemmäksi vähemmillä kaloreilla, kun puolitat leipäannoksen ja lisäät päällysten määrää.


  • Jos treenaat rankasti

    Tarvitset enemmän hiilihydraatteja ja lisää proteiinia. Saat niitä, kun syöt kaksi leipäpalaa päällysteineen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee